Spring naar inhoud

‘Wát is dit hier?’

11 juli 2011

Hoogerland crashte zondag in een hek vol prikkeldraad

‘Oh, ooh, wie valt daar nu? Oh nee toch, het is toch niet Hoogerland? Een auto! Nee, nee dat geloof je niet. In die hekken, dit kan niet waar zijn.’

Vol ontzetting reageren de commentatoren van de NOS op de lancering van Johnny Hoogerland. Een auto van de Franse televisie wil een boom ontwijken, geeft gas en rijdt Juan Antonio Flecha van de sokken, die op zijn beurt weer Hoogerland katapulteert. Zijn vangnet bestaat uit een hek vol prikkeldraad. Auw.

Karakter
Na het zien van de beelden zal bij iedereen de pijn voelbaar zijn. Alsof je er zelf ligt. Niet dat jezelf snel met 65 kilometer per uur in een scherpe kluwen draden terecht komt, maar toch vertrekken je spieren in het gezicht automatisch. Ondanks de enorme doodsmak liet Hoogerland zich niet uit het veld slaan. Bloedend en ingetaped als een mummie vervolgde hij eenzaam de rit. Karakter heet zoiets. De Zeeuw is uit het juiste hout gesneden en de bolletjestrui verdiende het om door Johnny gedragen te worden. Toch blijf ook ik me deze Tour het volgende afvragen:  Wát is dit hier?

De crash van Johnny Hoogerland:

Plaats een reactie